İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Tıbbi Papatya (Alman Papatyası) Hidrosolü

Tıbbi Papatya (Alman Papatyası) Hidrosolü

Tıbbi Papatya (Alman Papatyası) Hidrosolü

İngilizce adı: Matricaira Chamomile hydrosol, chamomile hydrolat

Bitkinin bilimsel adı: Matricaira chamomile

Bitkini Türkçe adı: Tıbbi papatyaAlman papatyası

Tanımı: Çiçeklerden su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilişi sırasında yağın altında kalan yağlı aromatik su.

Renk: Renksiz veya soluk sarı

Koku: Hafif çiçeksi

ETKİLERİ, KULLANILDIĞI YERLER VE KULLANIŞ ŞEKLİ

  • Üzüntü, gerginlik, endişe, kaygı gibi ruhsal sıkıntıları azaltmak üzere sakinleştirici olarak ve mevsimsel alerjilerin giderilmesinde, sprey şeklinde oda içerisine sıkılarak ya da bir difüzör (hava yayıcı) aracılığı ile ortama buharı verilerek kullanılır. Ayrıca yastık ve çarşaflara püskürtülmesi de sakin ve huzurlu bir uyku için yardımcı olur.
  • Antimikrobiyal ve iltihap giderici etkileri nedeniyle ağız ve boğaz bölgesindeki yara ve enfeksiyonlarda gargara olarak kullanılabilir.
  • Cilt üzerinde oluşan kabarcıklar, döküntüler, kaşıntı ve yanıklar ile egzama, sedef hastalığı, varisli damarlar ve hemoroit gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Bu amaçla bir miktar hidrosol ilgili bölgeye doğrudan püskürtülerek ya da pamuk yardımıyla kompres yapılarak uygulanır.
  • Yüz temizleme suyu ve yüz toniği olarak kullanılır. Bu amaçla yüze püskürtülür veya bir makyaj pamuğuna damlatılarak yüz temizlenir.
  • Bebek bezi döküntüsü (pişik) gibi rahatsızlıklarda doğrudan bebeğin en hassas bölgelerine sprey şeklinde püskürtülerek kullanılması bebeği yatıştırmaya ve rahatlatmaya yardımcı olur.
  • Kas spazmlarını hafifletir. Sprey şeklinde püskürtülerek veya kompres yapılarak uygulanır.
  • Kaşınan ve yanan gözleri rahatlatmak için iki adet makyaj temizleme pamuğuna birkaç damla hidrosol dökülüp gözler kapalı iken göz kapaklarının üzerine yerleştirilir. Gözler bir müddet dinlendirilir.
  • Bakteri ve mantarlara karşı olan etkileri nedeniyle idrar yolları enfeksiyonlarında ve genital bölge enfeksiyonlarında duş veya sprey şeklinde uygulanabilir.
  • Saç köklerini besleyerek saçları güçlendirir ve nemlendirir. Bir miktar hidrosol saç diplerine parmak uçları ile masaj yapılarak uygulanır. Bir müddet beklenir, daha sonra saçlar şampuan ile yıkanır ve bol su ile durulanır.
  • Koltuk altındaki ter kokusunu ve ayak kokusunu gidermek için sprey şeklinde sıkılarak kullanılması veya bu bölgelerin hidrosolle ıslatılmış bir pamuk ile silinmesi yararlı olur.
  • Aromaterapi merkezlerinde vücut masajı için veya banyo suyuna katılarak kullanılır.

 

 

Papatya hidrolatı ürünümüzü incelemek için tıklayın.

 

 

 

UYARILAR

-Asteracea familyası bitkilerine hassasiyeti olan kişiler kullanmamalıdır.

- İçerisinde çözünen uçucu yağın taşıdığı lakton miktarına bağlı olarak duyarlı kişilerde gelişen alerjik reaksiyonlara(cilt reaksiyonları veya anaflaktik şok) rastlanabilir.

-İlk kez deneniyorsa, cilt üzerinde yama testi yapılmalıdır. Alerjik reaksiyon gösterme ihtimaline karşı önce derinin küçük bir noktasına uygulanıp bir saat beklenmeli, herhangi bir reaksiyon oluşmadığı takdirde cilde tatbik edilmelidir.

-Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

-İstenen sonucu elde etmek için gereken en az miktarda hidrosol kullanılmalıdır.

-Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.

SAKLAMA KOŞULLARI

Sıkı kapatılmış plastik olmayan kaplarda, serin yerlerde(tercihen buzdolabı), ışıktan ve nemden korunarak saklanmalıdır.

Read more

Tatlı Badem Yağı
T

Tatlı Badem Yağı

İngilizce adı: Almond oil Tanımı: Tohumlardan soğuk sıkım yoluyla elde edilen sabit yağ Bitkinin bilimsel adı: Prunus amygdalus Batsch var. dulcis DC. Bitkinin Familyası: Rosaceae Bitkinin Türkçe a...

Daha fazlasını oku
Türk Gülü Hidrosolü
T

Türk Gülü Hidrosolü

İngilizce adı: Rose aqua, rose hydrosol, rose hydrolat Bitkinin bilimsel adı: Rosa damascena Bitkinin Familyası: Rosacea Bitkinin Türkçe adı: Ispata gülü Tanımı: Çiçeklerden su distilasyonu ile gül...

Daha fazlasını oku