Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Uçucu Yağlar Evde Temizlik Yaparken Nasıl Kullanılır?

Uçucu Yağlar Evde Temizlik Yaparken Nasıl Kullanılır?

Uçucu Yağlar Evde Temizlik Yaparken Nasıl Kullanılır?

Evin hijyenini sağlamaya çalışırken bazı doğal ürünlerden yardım alabiliriz. Bu doğal ürünler arasında hem güzel kokularıyla hem de sağladıkları faydalarıyla uçucu yağlar da yer alıyor. Birden fazla doğal ürünü karıştırarak etkili bir ev temizliği ürünü hazırlayabilirsiniz. Fikir vermesi için gelin başlıklara birlikte göz atalım.

 

Temizlik Spreyi

Bir sprey şişesine su ekleyin. Ardından, temizlik için kullanılacak yüzeyin türüne bağlı olarak, antibakteriyel özelliklere sahip olan uçucu yağlardan birkaç damla ekleyin. Misal; limon, çay ağacı veya lavanta yağı gibi. Sprey şişesini iyice çalkalayın ve temizlik için kullanın.

 

Yüzey Temizliği

Bir kova suyun içine ekleyeceğiniz temizlik ürünlerine birkaç damla uçucu yağ ekleyin. Misal; limon yağı veya çay ağacı yağı. Bu karışımı kullanarak tezgahlar, lavabolar, fayanslar gibi yüzeyleri temizleyebilirsiniz.

 

Çamaşır Makinesi

Çamaşır deterjanıyla birlikte çamaşır makinenize birkaç damla uçucu yağ ekleyebilirsiniz. Lavanta yağı çamaşırlarınıza hoş bir koku ve ekstra temizlik gücü kazandırabilir.

 

Oda Kokusu

Oda kokusu olarak kullanmak için, bir difüzöre su ekleyin ve içine birkaç damla tercih ettiğiniz uçucu yağı damlatın. Portakal, bergamot( Litsea ) veya nane gibi ferahlatıcı kokular tercih edilebilir. Kullandığınız yağın özelliğine göre fayda alabilirsiniz. Bu sebeple hangi yağı seçeceğinize faydasına göre karar verebilirsiniz.

 

Halı Temizliği

Halı temizliği için, bir miktar karbonat ile birkaç damla uçucu yağ karıştırarak oluşturduğunuz karışımı halının üzerine serpin. Birkaç saat beklettikten sonra elektrikli süpürge ile halınızı temizleyin. Böylelikle halını hem temizleyip hem de hoş kokmasını sağlamış olursunuz.

 

Evde Temizlik Yaparken Hangi Uçucu Yağı Seçmeliyim?

Uçucu yağları kullanarak temizlik yapacağınızdan bahsetmiştik… peki, hangi yağları tercih edeceğinizi biliyor musunuz? Gelin birlikte temizlik yapabileceğiniz uçucu yağlara göz atalım:

Misk Adaçayı, yüzeyleri temizlemek için harika bir seçenektir. Ayrıca canlandırıcı bir kokuya sahiptir, böylece hem evinizi temizleyip hem de ortama pozitif enerji sağlayabilirsiniz. Lavanta yağı, antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Hoş bir kokuya sahiptir. Bu nedenle, evde temizlik yaparken kullanıldığında hem yüzeyleri temizler hem de evinizi ferahlatır. Çay ağacı yağı, güçlü antimikrobiyal özelliği vardır. Bu sebeple banyo ve mutfak küfleriniz için kullanabilirsiniz. Nane Yağı, eve gelen karıncaları göndermede etkili bir çözümdür. Eve giriş noktalarını bulup birkaç damla nane yağı damlattığınızda zamanla azaldıklarını görebilirsiniz.
Her bir yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi, istediğiniz kokuyu elde etmek için birkaç farklı yağı bir araya getirebilirsiniz. Örneğin, lavanta ve limon yağlarını bir araya getirerek hoş bir temizlik kokusu elde edebilirsiniz.

 

Evi Uçucu Yağlarla Temizlemenin Faydaları

Evi uçucu yağlarla temizlemenin birçok faydası olabilir. Uçucu yağlar doğal ve kimyasal içermeyen temizlik imkânı sağlar. Hem çevre hem de kendi sağlığınız için doğal ürünlere öncelik verebilirsiniz. Uçucu yağlarla temizlik yaptığınızda güzel bir koku eve siner. Bu da yaşam alanınızdaki motivasyonunuzu artırabilir. Ayrıca, uçucu yağlar farklı aromaterapi özellikleri taşıdıkları için temizlik esnasında stresi azaltabilir, zihni rahatlatabilir ve odaklanmayı arttırabilirler. Bu nedenlerle, evinizi uçucu yağlarla temizlemek sağlıklı, etkili ve keyifli bir seçenektir.

Read more

Saçlara İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

Saçlara İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

Saç sağlığına katkıda bulunmak ve saçların parlak, güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlamak için doğal yağlar çok etkili olabilir. Doğal yağlar, saç derisini nemlendirir, saçları besler, saç köklerin...

Read more
Sakin Hissetmek İçin Aromaterapiden Nasıl Faydalanırız?

Sakin Hissetmek İçin Aromaterapiden Nasıl Faydalanırız?

Sakin ve dingin hissetmek günümüzde her canlının ihtiyacı! Adrenalin tutkunları için ise kontrollü hareket başka bir seçenek… Biz bu yazımızda negatif yönden huzurumuzun bozulması sonucuyla nasıl b...

Read more